Bloemen in een Vaas   |  Jan Brueghel de Oude   |  Miniatuur kunst op hout

Aanvullende informatie

Afmeting origineel kunstwerk: 76 x 101 cm

Vanaf: € 28.50

Levertijd: 3 werkdagen

Reakties van klanten

"Gisteren is het doek opgehangen. Het ging vrij eenvoudig en ik ben er erg tevreden over."

  - Ria, 2017 -

"Superblij met het mooie schilderij, nog mooier dan gehoopt."

  - Bianca, 2017 -

"Bedankt voor de goede service!"

  - Helena, 2017 -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Vlaamse Meesterwerken is een ode aan de Belgische schilderkunst uit de tijd van de Vlaamse Primitieven tot ver daarna. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd gewaardeerd worden. Onze canvasdoeken en Art-wall behang liggen niet in de winkel, maar worden alleen via onze site verkocht. Ze lenen zich zeer goed om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur. Maar ook direct inlijsten behoort tot de mogelijkheden. En met ons naadloos behang tovert u een hele wand om in een kunstwerk van formaat.

Bloemen in een Vaas | Jan Brueghel de Oude | Miniatuur kunst op hout

Kies een uitvoering

10 x 15 cm
€ 28.50

 

Bloemen in een Vaas, door Jan Brueghel de Oude

Dit schilderij is een van de topstukken uit het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten te Antwerpen. Jan Brueghel de Oude doet zijn bijnaam eer aan: "Fluwelen Brueghel". Het werk is met zoveel kunde en detail geschilderd dat het een van Vlaanderens meest geliefde bloemstillevens is. Het was tijdens de Barok gebruikelijk een zeer brede selectie van bloemen te verwerken in de stillevens. Dit boeket kon in werkeleijkheid nooit bestaan, immers de bloeitijden van de diverse bloemen zijn eigenlijk verschillend. Maar dit werd in die tijd veel door schilders gedaan. O.a. zijn te zien: een witte lelietak rechts, keizerskroon (de oranje bloem links), vergeet-mij-nietjes, anjers, irissen, korenbloemen, pioenrozen en tulpen.

De hogere echelons konden zich een dergelijk werk in opdracht soms veroorloven, dus het mocht zeer uitbundig zijn. Dit ter ondersteuning van de status van de opdrachtgever. Jan Brueghel schilderde vele van deze zogeheten pronkstukken en was onbetwist de beste in zijn genre.


Miniatuur kunst op hout

Een miniatuur op hout brengt het kunstwerk tot leven. Het zijn robuuste, karakteristieke blokken met een kunstprint. Perfect om speels neer te zetten in huis, kantoor of showroom. We kunnen ze in twee verschillende maten voor u maken: 10x15 of 15x15 cm. Door deze kleine maten is het mogelijk dat een klein deel van het kunstwerk bijgesneden wordt om het mooi passend te maken.

De miniatuur kunst blokken worden per bestelling voor u op maat gemaakt van fijn afgewerkt berkenplex, met een glad oppervlak, zonder noesten. Zelfs de zijkanten zijn mooi en glad afgewerkt door de opbouw uit meerdere laagjes hout. Dankzij de dikte van 4 centimeter kunt u ze overal neerzetten zonder dat ze omvallen. Doordat de afdruk direct op de houten ondergrond wordt gemaakt is zowel de kleur als de tekening van echt hout mooi zichtbaar door het werk.

TIP: Leg een eigen speelse kunstcollectie aan. Al vanaf 2 stuks worden de kunst miniaturen in elke maat gratis verzonden.


 

Maten en verhoudingen

De bestelmaten worden bij Vlaamse Meesterwerken altijd als 'kleinste maat x grootste maat' weergegeven. Dit kan zowel 'breedte x hoogte' als 'hoogte x breedte' zijn, afhankelijk van het kunstwerk. U kunt er vanuit gaan dat schilderijen die origineel een staand ('portrait') formaat hebben door ons ook als staand formaat voor u geproduceerd worden. Liggende ('landscape') formaten worden ook altijd liggend gemaakt.

Kunnen wij helpen?

Wellicht kunnen we u van dienst zijn bij het bestelproces. Neem dan gerust contact met ons op. Misschien heeft u nog niet precies gevonden wat u zocht: net dat ene kunstwerk, of een speciale afmeting van een kunstwerk. Vlaamse Meesterwerken denkt graag met u mee.