Christus met doornen | Dieric (Dirk) Bouts

 

Christus met doornen

Dit werk van Dieric Bouts is het rechter deel van een tweeluik genaamd "Christus en de Maagd". Het is rond 1470 tot 1475 geschilderd als altaarstuk zoals in de 15e eeuw gebruikelijk. De combinatie van de uitdrukking en het rood van de ogen en het gewaad op de gouden ondergrond geeft een sterk effect. De Christus die we hier zien afgebeeld berustent in het lot.

Het schilderij (en het tweeluik "Christus en de Maagd') is te zien in de National Gallery in Londen.

Reakties van klanten

"Schilderij in een slaapkamer, is mooi geworden!"

  - Esther, 2016 -

"PRACHTIG. Bedankt voor je flexibiliteit, hij hang op een mooie plek boven de bank :)"

  - Jeroen, 2015 -

"Bedankt voor de snelle service ... canvas print is perfect mooi!"

  - Thera, 2017 -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Vlaamse Meesterwerken is een ode aan de Belgische schilderkunst uit de tijd van de Vlaamse Primitieven tot ver daarna. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd gewaardeerd worden. Onze canvasdoeken en Art-wall behang liggen niet in de winkel, maar worden alleen via onze site verkocht. Ze lenen zich zeer goed om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur. Maar ook direct inlijsten behoort tot de mogelijkheden. En met ons naadloos behang tovert u een hele wand om in een kunstwerk van formaat.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Vanaf  €389.00
Nu gratis verzending op veel producten

 

Over Dieric (Dirk) Bouts

Bouts is een vooraanstaande vertegenwoordiger van wat nu de Vlaamse Primitieven wordt genoemd. Symmetrie en verwijnpunten waren in zijn tijd nog geen gemeengoed. Maar net als Campin gebruikte hij dit al wel nadrukkelijk in zijn werk. Zijn 'laatste avondmaal' is hiervan ook een goed voorbeeld. Hoewel geboren in Haarlem werkte hij met name in Leuven.

 

Keuze hulp

Vlaamse Meesterwerken worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Vlaamse Meesterwerken denkt graag met u mee.