De boerenbruiloft | Pieter Bruegel de Oude

 

De boerenbruiloft

Dit olieverfschilderij op paneel van Pieter Bruegel de Oude is een van zijn bekendste werken. Het lijkt een simpele momentopname te zijn, maar de schijn bedriegt. Deze trouwerij is door Bruegel zorgvuldig gecomponeerd. Op een traditionele Vlaamse boeren bruiloft was volgens de overlevering de bruidegom zelf bij het eten niet aanwezig. Zijn vrouw daarentegen wel. Zij staat afgebeeld zittend voor een groene doek. Verder zijn een notaris, een monnik en een hond te herkennen op het schilderij. Allen zittend aan lange tafels in de boerenschuur. Ze eten eenvoudige boeren kost.

Reakties van klanten

"Heel mooi!†Ik kan niet wachten.. :)"

  - Cynthia, 2017 -

"Bedankt voor de prettige afhandeling."

  - Manita, 2017 -

"Nog bedankt voor de service. Het doek hangt er mooi bij."

  - Rob, 2017 -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Vlaamse Meesterwerken is een ode aan de Belgische schilderkunst uit de tijd van de Vlaamse Primitieven tot ver daarna. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd gewaardeerd worden. Onze canvasdoeken en Art-wall behang liggen niet in de winkel, maar worden alleen via onze site verkocht. Ze lenen zich zeer goed om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur. Maar ook direct inlijsten behoort tot de mogelijkheden. En met ons naadloos behang tovert u een hele wand om in een kunstwerk van formaat.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Vanaf  €114.00
Nu gratis verzending op veel producten

 

Vanaf  €172.00
Nu gratis verzending op veel producten

 

Over Pieter Bruegel de Oude

Pieter Bruegel (de oude), was schilder van met name Genrestukken - voorstellingen uit het dagelijks leven- en allegorieŽn. Zijn naam wordt soms ook gespeld als Breughel, hoewel deze spelling meer door zijn zoons gebruikt werd.

Hij zette zich af tegen de al te sterke Italiaanse invloeden en creŽerde zo zijn eigen stijl. Hij werkte vanaf 1550 in Brugge en later (na een Italiaanse periode) vanaf 1557 in Antwerpen en vanaf 1563 in Brussel waar hij ook trouwde. Dit was ook als kunstenaar zijn meest actieve periode. Hij wordt ook wel Boeren-Bruegel genoemd omdat hij uitgedost als boer lokale feesten af ging.

 

Keuze hulp

Vlaamse Meesterwerken worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Vlaamse Meesterwerken denkt graag met u mee.