De Kruisafneming (OLV kathedraal Antwerpen) | Peter Paul Rubens

 

De Kruisafneming (OLV kathedraal Antwerpen)

Rubens schilderde aan dit altaarstuk voor de Onze Lieve Vrouwekathedraal vanaf 1611. Hij maakte het in opdracht van de Kloveniersgilde van Antwerpen.

In typisch donkere Barokke stijl (o.a. clair-obscur) verbeeldde hij in een drieluik drie versies van het dragen van Christus . In het middelste paneel zijn Maria en Maria Magdalena te zien, ze zijn de twee vrouwen die toekijken en hem begeleiden (zie ook detailfoto). Opvallend is dat Rubens niet heeft gepoogd het dragen al te fysiek te schilderen, de pose van de figuren was voor hem belangrijker dan het uitdrukken van fysieke krachtsinspanning.

Ook de compositie waarin de diagonale lijn (linksonder naar rechtsboven) zichtbaar is, is een kenmerk van barokke werken als deze.

Reakties van klanten

"Hij is in zeer goede orde gearriveerd. Ik ben blij met de goede service."

  - Anniek, 2017 -

"Schilderij in een slaapkamer, is mooi geworden!"

  - Esther, 2016 -

"... ziet er goed uit. Dank!"

  - Aimee, 2017 -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Vlaamse Meesterwerken is een ode aan de Belgische schilderkunst uit de tijd van de Vlaamse Primitieven tot ver daarna. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd gewaardeerd worden. Onze canvasdoeken en Art-wall behang liggen niet in de winkel, maar worden alleen via onze site verkocht. Ze lenen zich zeer goed om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur. Maar ook direct inlijsten behoort tot de mogelijkheden. En met ons naadloos behang tovert u een hele wand om in een kunstwerk van formaat.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Vanaf  €177.00
Nu gratis verzending op veel producten

 

Vanaf  €389.00
Nu gratis verzending op veel producten

 

Over Peter Paul Rubens

Rubens wordt gerekend tot de Antwerpse school. Zijn barokke werk is duidelijk geÔnspireerd op Caravaggio. Tijdens zijn vele omzwervingen kwam hij in Keulen, Antwerpen, Rome, VenetiŽ, Florence en Spanje. De karakteristieke Rubens vrouw met brede heupen en de brede mannen waren kenmerkend in zijn vaak triomfalistische werken. Rubens kwam uit een gegoede familie.

 

Keuze hulp

Vlaamse Meesterwerken worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Vlaamse Meesterwerken denkt graag met u mee.