Aanbidding der herders (Portinari triptiek, midden) | Hugo van der Goes

 

Aanbidding der herders (Portinari triptiek, midden)

Dit is een van de meest bekende schilderijen van de Vlaamse Primitieven . Het is in ca. 1476 geschilderd en te zien in de Galleria degli Uffizi, in Florence. Dit betreft het middendeel van een altaarstuk welke op een paneel is geschilderd. Het stuk ontleent zijn naam aan de opdrachtgever, Tommaso Portinari, een rijke Italiaanse koopman die de familie De Medici vertegenwoordigde in Brugge.

Op dit middelste deel wordt de aanbidding van het kind Jezus door de herders afgebeeld. Op de twee zijpanelen van het altaarstuk staat de familie van de schenker zelf (Portinari) afgebeeld.

Reakties van klanten

"Heel hartelijk dank voor het meedenken en ontwerpen van het behang."

  - Be interiordesign, 2017 -

"Zijn er erg blij mee. Bedankt voor de snelle service!"

  - Nathalie, 2014 -

"Ik wil jullie nog even bedanken voor de nette levering van mijn mooie davidsz de heem canvas. Hij is boven verwachting ! Mooie kwaliteit, bedankt hier voor."

  - Celeste, 2016 -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Vlaamse Meesterwerken is een ode aan de Belgische schilderkunst uit de tijd van de Vlaamse Primitieven tot ver daarna. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd gewaardeerd worden. Onze canvasdoeken en Art-wall behang liggen niet in de winkel, maar worden alleen via onze site verkocht. Ze lenen zich zeer goed om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur. Maar ook direct inlijsten behoort tot de mogelijkheden. En met ons naadloos behang tovert u een hele wand om in een kunstwerk van formaat.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Vanaf  €100.00
Nu gratis verzending op veel producten

 

Vanaf  €153.00
Nu gratis verzending op veel producten

 

Vanaf  €163.00
Nu gratis verzending op veel producten

 

Vanaf  €389.00
Nu gratis verzending op veel producten

 

Over Hugo van der Goes

Hugo van der Goes, geboren in Gent, is een van de bekendste Vlaamse schilders van de 15e eeuw. Hij maakte deel uit van wat men nu de Vlaamse primitieven noemt. Mentaal was hij een enigszins verwarde man. Hij meende dat hij verdoemd was. Hij gebruikte een heel herkenbaar palet kleuren voor zijn werken die hij veelal in opdracht van het hof en gegoede burgers schilderde. Een van zijn bekendste werken is het Portinari-altaar dat nu in Florence te zien.

 

Keuze hulp

Vlaamse Meesterwerken worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Vlaamse Meesterwerken denkt graag met u mee.