De tuinier | Jenny Montigny

 

De tuinier

Een waar topstuk, dit schilderij van Jenny Montigny. De overdadige bloemenzee in combinatie met de landelijke sfeer is kenmerkend voor het werk. Vol detail en realistisch opgezet. Eigenlijk voorbij het strakke luminisme van haar leermeester. Dit prachtige (en grote) werk is een van de meest indrukwekkende van het MSK te Gent en een sieraad voor de Vlaamse kunst.

Reakties van klanten

"Heb het bestelde doek donderdag ontvangen! Het ziet er mooi uit!"

  - Jos, 2017 -

"... dit is helemaal prima, dank je wel voor je geduld."

  - Jacqueline en Martin, 2017 -

"Hij is in zeer goede orde gearriveerd. Ik ben blij met de goede service."

  - Anniek, 2017 -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Vlaamse Meesterwerken is een ode aan de Belgische schilderkunst uit de tijd van de Vlaamse Primitieven tot ver daarna. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd gewaardeerd worden. Onze canvasdoeken en Art-wall behang liggen niet in de winkel, maar worden alleen via onze site verkocht. Ze lenen zich zeer goed om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur. Maar ook direct inlijsten behoort tot de mogelijkheden. En met ons naadloos behang tovert u een hele wand om in een kunstwerk van formaat.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Jenny Montigny

Jenny Montigny was de dochter van een Gentse hoogleraar en jurist. Nadat ze in 1893 onder de indruk raakte van de werken van Emile Claus (o.a. de ijsvogels) is ze bij hem in de leer gegaan. Nadat ze in Parijs naam had gemaakt vestigde ze zich in Deurle. Ze exposeerde o.a. in Brussel, Antwerpen en Gent en was actief in kunstvereniging "Vie et Lumiere". Sterk was ze in het integreren van bloemen in haar landschapscomposities. Door haar meer fotografische en soms vrouwelijke benadering, waarbij eenheid en sfeer de boventoon voert onderscheidde ze zich van haar leermeester.

 

Keuze hulp

Vlaamse Meesterwerken worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Vlaamse Meesterwerken denkt graag met u mee.