De IJsvogels | Emile Claus

 

De IJsvogels

Dit werk uit 1891 van Emile Claus was voor Jenny Montigny dť inspiratiebron om ook het schilderen te omarmen en bij Claus in de leer te gaan. Dit mondde uit een een langdurige liefdesrelatie.

Het werk zelf is eigenlijk zeer sterk in het kleurgebruik. Een "wit" winters landschap blijkt toch veel tinten in zich te herbergen. Mede dat maakt dit schilderij dat in eerste instantie eenvoudig lijkt zo sterk. Hij schilderde het in zijn Parijse periode en markeert de start van zijn luminisme. Het is een van de meest bekende en geliefde werken van BelgiŽ geworden.

Reakties van klanten

"Wij zijn erg tevreden"

  - Iris, 2016 -

"Bedankt voor de snelle service ... canvas print is perfect mooi!"

  - Thera, 2017 -

"Ik wil jullie nog even bedanken voor de nette levering van mijn mooie davidsz de heem canvas. Hij is boven verwachting ! Mooie kwaliteit, bedankt hier voor."

  - Celeste, 2016 -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Vlaamse Meesterwerken is een ode aan de Belgische schilderkunst uit de tijd van de Vlaamse Primitieven tot ver daarna. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd gewaardeerd worden. Onze canvasdoeken en Art-wall behang liggen niet in de winkel, maar worden alleen via onze site verkocht. Ze lenen zich zeer goed om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur. Maar ook direct inlijsten behoort tot de mogelijkheden. En met ons naadloos behang tovert u een hele wand om in een kunstwerk van formaat.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Emile Claus

Emile Claus was de belangrijkste impressionist van BelgiŽ. Hij was sterk beÔnvloed door o.a. Monet. Zijn bijnaam was de zonneschilder. Mede door zijn eigen interpretatie van het impressionisme, het luminisme. Zijn leerlinge (en geliefde) Jenny Montigny was ook een zeer kundig schilder, zeker nadat ze bij hem les had gehad. Zijn leerlinge heeft hij ook dikwijls geschilderd. Daarnaast zijn zijn meest bekende werken wel "De Bietenoogst" en "De IJsvogels".

Hij was in Antwerpen gevestigd en werkte veelal aan de oevers van de Leie.

 

Keuze hulp

Vlaamse Meesterwerken worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Vlaamse Meesterwerken denkt graag met u mee.