De Spanjaard in Parijs | Henri Evenepoel

 

De Spanjaard in Parijs

Dit kunstwerk wordt ook wel "portret van de schilder Francisco Iturrino" genoemd. De afgebeelde persoon is een goede vriend van Evenepoel, de Spaanse schilder Francisco Iturrino. Evenepoel schilderde dit grote werk in 1899. Het is een van zijn bekendste werken geworden. De grootsheid waarmee hij zijn vriend vereeuwigde als rijzige zwarte gestalte in combinatie met de eenvoudige achtergrond (met Moulin Rouge) is ronduit prachtig. Uit foto s is gebleken dat Henri Evenepoel eerst de figuur schilderde en daarna pas de achtergrond.

Het werk is letterlijk levensgroot (217 x 152 cm) en te bewonderen in het MSK te Gent.

Reakties van klanten

"Gisteren is het doek opgehangen. Het ging vrij eenvoudig en ik ben er erg tevreden over."

  - Ria, 2017 -

"Hij zit erop!! Heel mooi, eyecatcher in huis!"

  - Petra, 2016 -

"Vandaag hebben wij het canvas in goede orde ontvangen. Heel hartelijk dank voor de snelle en goede service."

  - Petra, 2017 -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

Uw museumstuk in huis

 

Vlaamse Meesterwerken is een ode aan de Belgische schilderkunst uit de tijd van de Vlaamse Primitieven tot ver daarna. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken van de oude meesters die ook wereldwijd gewaardeerd worden. Onze canvasdoeken en Art-wall behang liggen niet in de winkel, maar worden alleen via onze site verkocht. Ze lenen zich zeer goed om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur. Maar ook direct inlijsten behoort tot de mogelijkheden. En met ons naadloos behang tovert u een hele wand om in een kunstwerk van formaat.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Vanaf  €96.00
Nu gratis verzending op veel producten

 

Vanaf  €389.00
Nu gratis verzending op veel producten

 

Over Henri Evenepoel

Henri Evenepoel was een vooraanstaand Vlaams kunstschilder en vertegenwoordiger van Fauvisme, dat voortkwam uit het impressionisme. Hierbij wordt wat meer kleur gebruikt dan gebruikelijke impressionisten deden in hun werken. Maar zijn hij vond wel dat zijn vriend Matisse bijvoorbeeld weer te ver ging in zijn felle kleurgebruik. Evenepoel kreeg zijn opleiding in Brussel waarna hij vertrok naar Parijs. Ontegenzeggelijk werd ook hij sterk be´nvloed door de Parijse kunst. Het is ook daar dat hij een van zijn meest bekende werken schilderde, De Spanjaard in Parijs. Evenepoel werd niet ouder dan 29 jaar en liet een oeuvre na van ca 300 werken.

 

Keuze hulp

Vlaamse Meesterwerken worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Vlaamse Meesterwerken denkt graag met u mee.